Zuur, zoet, zout en bitter, een goede Thaise maaltijd prikkelt al je smaakpapillen en is een beetje - tot zeer - spicy. De verse kruiden en specerijen zorgen voor die heerlijke geuren waarvan het water je in de mond loopt.

Populair en veelzijdig
In Nederland is de Thaise keuken al langer populair. Logisch, want de Thai gebruiken veel verse producten en het aanbod is ontzettend veelzijdig. Met dank aan de veertig verschillende volkeren in het land. Hoe verschillend de regionale keukens ook zijn, overal geldt de gouden regel: combineer sweet, sour en spicy. En natuurlijk vormt rijst meestal de basis.

Verse kruiden
Wil je met de Thaise recepten aan de slag, haal dan limoen, gember, kokosmelk, vissaus en bossen vol verse kruiden in huis. Thaise gerechten horen een beetje pittig te zijn. Schuiven er kinderen aan? Laat de scherpe ingrediënten dan weg uit het recept en zet ze op tafel zodat iedereen zelf kan toevoegen en doseren.

Koriander
Morgen een dagje Thais? Wij zijn gek op noedelsoep en Thaise curry. Een ingrediënt dat veel gebruikt wordt als finishing touch in Thaise recepten, is koriander. Een typisch ‘hate it or love it-kruid’. Probeer de Thaise viskoekjes eens, lekker voor bij de borrel. Of maak een klassieke Pad Thai voor het hele gezin.

Lees meer

Thai­se re­cep­ten (219)

sorteer op
recept Thaise biefstuksalade

Thai­se bief­stuk­sa­la­de

(784)
25 min.
recept Thaise rundvleescurry

Thai­se rund­vlees­cur­ry

(96)
4 u. 30 min.
recept Noedelsoep met krab

Noe­delsoep met krab

(13)
20 min.
recept Kalkoenfilet in Thaise saus

Kal­koen­fi­let in Thai­se saus

(11)
25 min.
recept Thaise drumsticks met kokoscurry

Thai­se drum­sticks met ko­kos­cur­ry

(23)
30 min.
recept Thaise noedels met garnalen en cashewnoten

Thai­se noe­dels met gar­na­len en cas­hew­no­ten

(92)
10 min.
recept Gestoomde Thaise kip

Ge­stoom­de Thai­se kip

(36)
40 min.
recept Thaise biefcurry met aubergine

Thai­se bief­cur­ry met au­ber­gi­ne

(177)
15 min.
recept Gestoomde krab-kipgehakt- balletjes

Ge­stoom­de krab-kip­ge­hakt- bal­le­tjes

(33)
22 min.
recept Chinese noedels uit de wok met groente en scharrelkipfilet

Chi­ne­se noe­dels uit de wok met groen­te en schar­rel­kip­fi­let

(201)
20 min.
recept Eiermie met Thaise kip

Ei­er­mie met Thai­se kip

(66)
30 min.
recept Pittige, gele viscurry met basmatirijst

Pit­ti­ge, ge­le vis­cur­ry met bas­ma­ti­rijst

(11)
20 min.
recept Varkensreepjes met Thaise groente

Var­kens­reep­jes met Thai­se groen­te

(90)
20 min.
recept Gehaktschotel met knoflook-citroendressing

Ge­hakt­scho­tel met knof­look-ci­troendres­sing

(90)
25 min.
recept Pad thai met peultjes en omelet

Pad thai met peul­tjes en ome­let

(30)
15 min.
recept Crunchy kokosgarnalen met Thaise dip

Crunchy ko­kos­gar­na­len met Thai­se dip

(11)
35 min.
recept Zalmcurry met korianderrijst

Zalm­cur­ry met ko­ri­an­der­rijst

(50)
15 min.
recept Groene curry van makreel

Groe­ne cur­ry van ma­kreel

(199)
15 min.
recept Kabeljauwcurry

Ka­bel­jauw­cur­ry

(65)
30 min.
recept Thaise biefstuksalade met komkommer

Thai­se bief­stuk­sa­la­de met kom­kom­mer

(277)
40 min.
recept Komkommer met Thai beef

Kom­kom­mer met Thai beef

(115)
20 min.
recept Gebakken rijst met shii-takes en groene kruiden

Ge­bak­ken rijst met shii-ta­kes en groe­ne krui­den

(28)
40 min.
recept Thaise garnalen gemarineerd in kokosmelk

Thai­se gar­na­len ge­ma­ri­neerd in ko­kos­melk

(53)
1 u. 25 min.
recept Springrolls met panang biefstuk

Springrolls met pa­na­ng bief­stuk

(2)
30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.