Surinaamse pastei
Surinaamse pastei

Surinaamse pastei

Zin in een Surinaamse pastei? Bekijk de lekkerste recepten hier. Goedgevulde pastei met ham of kip en lekker veel groenten.

Surinaamse pastei
Surinaamse pastei

Surinaamse pastei

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 400 g kruimige aardappelen
  • 300 g kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 groentebouillontabletten
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 1 blik vers super croissantdeeg in blik
  • 1 middelgroot ei
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • ronde ovenschaal (Ø 24 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Kook 3 min. in water met zout.
  3. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de kip, bouillonblokjes en kerriepoeder toe en bak 3 min. Voeg de tuinerwten en aardappel toe. Schep om en neem van het vuur.
  4. Halveer het deeg in de breedte. Rol met de deegroller uit tot 2 ronde lappen van 28 cm. Vet de schaal in. Bekleed de schaal met 1 lap deeg. Verdeel de vulling erover. Dek af met de andere lap. Druk de randen aan met een vork. Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. Maak met een mes inkepingen in het deeg zodat de vulling minder vochtig en het deeg knapperig wordt. Bak ca. 25 min. in de oven.