Surinaamse recepten met vlees
Surinaamse recepten met vlees

Surinaamse recepten met vlees

Zoek je de beste Surinaamse recepten met vlees? Bekijk hier het allerlekkerste uit de Surinaamse keuken. Moksi alesi, pastei of authentieke roti bijvoorbeeld.

Rijstschotel met zoutvlees en garnalen
Rijstschotel met zoutvlees en garnalen

Rijstschotel met zoutvlees en garnalen

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 225 g masterbeef (Surinaams zoutvlees)
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
  • 1 paksoi
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 g basmatirijst
  • 500 ml visbouillon
  • 1 blikje kidneybonen
  • 250 g tijgergarnalen
Zet producten op mijn lijst
  1. Zoutvlees in kleine blokjes snijden. In vergiet leggen en 1 min. goed afspoelen. Vlees in pan met laag water zachtjes aan de kook brengen en in 20 min. gaarkoken. Vlees laten uitlekken en droogdeppen. In pan met antiaanbaklaag ui 1 min. in olie fruiten. Zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkuma 1 min. zachtjes meebakken. Tomatenpuree en rijst erdoor roeren, bouillon erop schenken en aan de kook brengen. Geheel 10 min. met deksel op pan laten sudderen. Laten afkoelen en afgedekt in koelkast zetten.
  2. Rijst met zoutvlees op vlamverdeler opnieuw verwarmen. Kidneybonen in vergiet afspoelen. Garnalen, paksoi en kidneybonen door rijstmengsel scheppen en geheel verwarmen tot garnalen gaar zijn.