Hollandse voorgerechten: salades
Hollandse voorgerechten: salades

Hollandse voorgerechten: salades

Op zoek naar een Hollandse salade vooraf? Vind hier de lekkerste recepten.

Salade met meiraap en appel
Salade met meiraap en appel

Salade met meiraap en appel

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 400 g meiraap (meiknol)
  • 1 Junami-appel
  • 3 bosuien
  • 60 g ongebrande walnoten
  • 3 el citroensap
  • 2 tl Franse mosterd
  • 1 el gembersiroop
  • 6 el olijfolie extra vierge
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenmachine
  1. Boen de meiraap schoon en snijd een plakje van de onder- en bovenkant. Snijd de rapen met een scherp mes of in de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne schuine reepjes.
  2. Doe de meiraap met de appel, bosui en walnoten in een schaal. Klop een dressing van het citroensap, de mosterd, gembersiroop en olie. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de salade en schep om.