Aziatische recepten

Of je nou zin hebt in zoet of gaat voor lekker spicy, met de Aziatische keuken zit je goed. Rood pepertje, koriander, gember en citroengras: ze geven de recepten dat typisch oosterse. Lekker met noedels en rijst.

Wokken
Weinig tijd? Aziatische gerechten zijn een uitkomst. Met wokken zet je snel een lekkere maaltijd op tafel. Zoek je meer uitdaging? Rol dan eens Japanse sushi.

Indisch en Thais
Koken met tropisch fruit als ananas en mango gecombineerd met kokos, geeft die lekkere tropische smaak en geur. Probeer eens het recept voor kokosrijst met mango, lichtpittig en zo gemaakt.

Komkommerroerbak met sesam & omelet
Komkommerroerbak met sesam & omelet

Komkommerroerbak met sesam & omelet

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 el sesamzaad
  • 4 middelgrote eieren
  • 3 el rijstolie
  • 1 komkommer
  • 600 g 1 minuut witte rijst
  • 400 g Japanse wokgroente
  • 36 g Saitaku misosoep
  • 2 el Japanse sojasaus
Zet producten op mijn lijst
  1. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in ca. 2 min. goudbruin.
  2. Klop de eieren los en breng eventueel op smaak met zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van de eieren in 6 min. een omelet. Keer als het ei is gestold. Neem uit de pan en snijd in reepjes.
  3. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommerhelften in plakjes. Bereid de 1-minuutrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
  4. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de Japanse wokmix 2 min. Voeg de komkommer toe en roerbak 1 min. mee. Voeg de misosoep en sojasaus toe en roerbak nog 1 min. Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de groenten erop. Verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met het sesamzaad.