Eten en koken, in Marokko zijn ze er dol op. Typisch Marokkaanse ingrediënten zijn pruimen, amandelen, lamsvlees en natuurlijk kuiden als saffraan en koriander. Stoof ze in in een tajine tot een geurig stoofpotje.

Kleurige kruiden
De Marokkaanse keuken heeft invloeden van zowel de mediterrane als de Afrikaanse keuken De typisch Marokkaanse smaak komt van de kruiden. Denk aan verse koriander, saffraan, anijs, gember, kurkuma en peper.  
De Marokkaanse gerechten smaken niet alleen heerlijk, ze zien er ook geweldig uit, want aan de presentatie wordt veel tijd besteed. Bij een maaltijd staan er dan ook prachtig opgemaakte schalen op tafel. Eten mag met je handen.

Tajine
Denk je aan Marokkaans eten, dan denk je meteen aan de heerlijkste stoofschotels die onder een ‘hoedje’ vandaan komen: de tajine. De stoofschotel in deze aardewerken pan zitten vol pruimen, amandelen, lams- of kippenvlees. Zet zelf eens zo’n vrolijke pan op tafel en varieer er op los. Maak bijvoorbeeld een kruidige kiptajine met courgette en ras el hanout.

Couscous
Wat rijst is voor Aziatische landen en aardappelen voor ons zijn, is couscous voor Marokko. Deze kleine deegbolletjes mix je heerlijk door een salade, ovenschotel of combineer je bijvoorbeeld met granaatappels en limoen.
Een etentje wordt afgesloten met thee. Marokkanen zijn namelijk echte theeleuten. Ze drinken de hele dag door thee, vooral verse muntthee. Theeschenken is bijna een kunstvorm: door de straal van grote hoogte te schenken, komt er en prachtige schuimlaag op de thee. Hoe hoger, hoe beter!

Lees meer

Ma­rok­kaan­se re­cep­ten (57)

sorteer op
recept Couscous met pittenmix

Cous­cous met pit­ten­mix

(169)
15 min.
recept Lamstajine met pruimen

Lam­sta­ji­ne met prui­men

(174)
1 u. 30 min.
recept Marokkaanse stamppot

Ma­rok­kaan­se stamp­pot

(1.084)
45 min.
recept Couscous met geroosterde groenten

Cous­cous met ge­roos­ter­de groen­ten

(44)
1 u. 5 min.
recept Filodeegdriehoekjes met witte kaas

Fi­lo­deeg­drie­hoek­jes met wit­te kaas

(97)
1 uur
recept Bastilla met kip

Bas­til­la met kip

(113)
1 u. 55 min.
recept Marokkaanse stoof met linzen en friszoete abrikoos

Ma­rok­kaan­se stoof met lin­zen en fris­zoe­te abri­koos

(6)
25 min.
recept Harira met gehakt

Ha­ri­ra met ge­hakt

(105)
25 min.
recept Groentetajine met couscous

Groen­te­ta­ji­ne met cous­cous

(136)
35 min.
recept Marokkaanse kip

Ma­rok­kaan­se kip

(155)
2 u. 5 min.
recept Couscous met vegaballetjes

Cous­cous met ve­ga­bal­le­tjes

(199)
15 min.
recept Marokkaanse lamsstoofschotel

Ma­rok­kaan­se lams­stoof­scho­tel

(113)
1 u. 40 min.
recept Tajine met zalm en couscous

Ta­ji­ne met zalm en cous­cous

(57)
25 min.
recept Gemarineerde kabeljauw

Ge­ma­ri­neer­de ka­bel­jauw

(135)
50 min.
recept Lamskoteletjes met ras el hanout

Lams­ko­te­le­tjes met ras el han­out

(45)
35 min.
recept Couscous met shoarma en sperziebonen

Cous­cous met sho­ar­ma en sper­zie­bo­nen

(62)
10 min.
recept Marokkaanse couscous met verse kruiden en granaatappel

Ma­rok­kaan­se cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

(169)
30 min.
recept Marokkaanse pompoentajine met kikkererwten

Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

(168)
30 min.
recept Chabakia (honingkoekjes)

Cha­ba­kia (ho­ning­koek­jes)

(35)
1 u. 20 min.
recept Couscous met zeven groenten

Cous­cous met ze­ven groen­ten

(64)
2 u. 15 min.
recept Gevulde zoete puntpaprika's

Ge­vul­de zoe­te punt­pa­pri­ka's

(141)
45 min.
recept Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop

Ho­ning-gries­meel­ca­ke­jes met si­naas­ap­pel­si­roop

(36)
50 min.
recept Speltcouscous met verse kruiden en granaatappel

Spelt­cous­cous met ver­se krui­den en gra­naat­ap­pel

(21)
10 min.
recept Tajine met aubergine

Ta­ji­ne met au­ber­gi­ne

(220)
45 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.