Marokkaanse recepten met abrikozen
Marokkaanse recepten met abrikozen

Marokkaanse recepten met abrikozen

Zoek je de lekkerste Marokkaanse recepten met abrikozen? Bekijk ze in dit overzicht. Heerlijke tajines met kip of lam of in een frisse salade.

Couscoussalade met abrikozen en witte kaas
Couscoussalade met abrikozen en witte kaas

Couscoussalade met abrikozen en witte kaas

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 medium handsinaasappel
  • 125 g gedroogde gewelde abrikozen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 250 g couscous
  • 1 mespunt zout
  • 250 ml kraanwater
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 40 g garneeramandelen
  • 2 bosuien
  • 8 g verse koriander
  • 100 g witte kaas
Zet producten op mijn lijst
  1. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd de gewelde abrikozen in kleine stukjes. Doe de abrikozen, helft van de rasp, kaneel, couscous en een mespunt zout in een schaal. Kook het water. Voeg al roerend het sap, het kokend water en de olie toe aan de couscous. Laat 10 min. staan.
  2. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen.
  3. Snijd de bosui in dunne ringen en de koriander fijn. Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui, koriander, kaas en amandelen door. Breng de salade op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de koriander.