Marokkaanse recepten met kikkererwten
Marokkaanse recepten met kikkererwten

Marokkaanse recepten met kikkererwten

Zoek je Marokkaanse recepten met kikkererwten? De lekkerste gerechten met kikkererwten, zoals couscoussalade, Marokkaanse stamppot of stoofgerechten.

Marokkaanse stamppot
Marokkaanse stamppot

Marokkaanse stamppot

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 425 g flespompoen
  • 5 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl Ketoembar gemalen koriander
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl zeezout
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 400 g kikkererwten in blik
  • 150 ml volle melk
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  • pureestamper
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de pompoen. Halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd beide helften in de breedte in plakken. Snijd de plakken in stukken. Meng de pompoen met 3 el olie, de komijn, koriander, chilipoeder en het zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
  4. Giet de kikkererwten af en spoel af met water. Leg de laatste 5 min. bij de pompoen in de oven.
  5. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Meng de melk, de rest van de olie, de pompoen en kikkererwten door de puree. Breng op smaak met komijn, peper en eventueel zout en schep om.