Voorgerechten kerst
Voorgerechten kerst

Voorgerechten kerst

Van echte klassiekers tot nieuwe ontdekkingen: onze favoriete kerstvoorgerechten zijn stuk voor stuk om van te houden. En zo veel mogelijk van tevoren te bereiden, zodat je niet het hele kerstdiner in de keuken staat.

Kerst voorgerechten

Voorgerecht kerst maken: garnalencocktail
Voorgerecht kerst maken: garnalencocktail

Voorgerecht kerst maken: garnalencocktail

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 75 g crème fraîche
  • 4 el mayonaise
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 el whisky
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl tabasco
  • 1/2 kropsla
  • 300 g Hollandse garnalen
  • 5 g verse krulpeterselie
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • glazen coupes
  1. Meng de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky tot cocktailsaus. Breng op smaak met het citroensap, de tabasco, peper en eventueel zout.
  2. Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze.
  3. Verdeel 4 mooie slablaadjes als een bedje over de coupes (per 4 personen), snijd de rest van de sla in reepjes en verdeel ook over de coupes. Verdeel de garnalen en vervolgens de cocktailsaus over de coupes. Snijd de peterselie grof en gebruik als garnering.

Garnalencocktail

Een lekker klassiek voorgerecht: de garnalencocktail. Wil je dit zelf maken? Deze video laat je stap voor stap zien hoe je dat doet. WitlofschuitjesSnijd de onderkant van 2 stronken roodlof en 2 stronken witlof en haal steeds de eerste 5 mooie blaadjes los, daarna worden ze te klein. De kleine blaadjes gebruik je niet. Meng 2 eetlepels citroenmayonaise met 1 eetlepel ketchup, 1 eetlepel whisky en 1 eetlepel paprikapoeder, een beetje peper en eventueel zout. Roer 12 draadjes saffraan door 1 eetlepel heet water en laat 1 minuut staan. Roer het saffraanwater met de draadjes door 2 eetlepels citroenmayonaise. Roer er 1 mespunt kerrie madras door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.Verdeel 300 gram Hollandse garnalen over de whiskysaus en saffraansaus en roer door. Leg de blaadjes lof om en om op een schaal. Vul de witlof met de whiskygarnalen en de roodlof met de saffraangarnalen. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en snijd de bieslook fijn. Garneer de saffraanschuitjes met peterselie en de whiskyschuitjes met bieslook. Zo maak je een garnalencocktail.
02:12

Voorgerechten kerstassortiment

Van zo op je bord tot zelf gesneden