Typisch Hollands

De beste recepten voor typisch Hollands op een rij. De echte klassiekers uit de Hollandse keuken om zelf te maken. Succes verzekerd.
Broccoli met kaassaus en gehaktbal
Broccoli met kaassaus en gehaktbal

Broccoli met kaassaus en gehaktbal

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 450 g ambachtelijke gehaktbal
  • 1 kg krieltjes
  • 800 g broccoli
  • 44 g mix voor kaassaus
  • 250 ml kraanwater
  • 1 el amandelschaafsel
  • 4 el tomatenketchup
Zet producten op mijn lijst
  1. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de gehaktballen in 2 min. rondom bruin. Voeg een scheutje water toe en braad de gehaktballen in 20 min. gaar. Kook de krieltjes in water met zout in 10-15 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de steel in plakjes, kook in 6 min. beetgaar. Bereid de kaassaus met het water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter het amandelschaafsel goudbruin en leg op een bord.
  3. Schep de krieltjes en broccoli op de borden. Schep de kaassaus over de broccoli en bestrooi met het amandelschaafsel. Leg er een gehaktbal bij. Lekker met tomatenketchup.