Herfst, winter: een heerlijke tijd voor fondue. Met vrienden en familie aan tafel, rond de fonduepan. Ga je voor de klassieke Zwitserse kaasfondue of liever een Franse variant? Kies ook eens voor yoghurt- of chocoladefondue. Alle fonduerecepten vind je bij Allerhande.

Van kaas tot choco
Fondue komt van het Franse woord fondre, dat smelten betekent. Oorspronkelijk werd met fondue voornamelijk het smelten van kaas bedoeld, maar inmiddels dopen we onze broodjes en groenten in allerlei smakelijke mengsels. De meest gangbare vorm is Zwitserse kaasfondue, met Gruyère, Emmentaler of een combinatie, een scheutje witte wijn (of kirsch), peper en nootmuskaat. Uiteraard is er ook een Hollandse variant van fondue, met Goudse, Leerdammer of lekkere geitenkaas.

Traditie
Fonduen doe je gezellig samen. Je staat niet uren – alleen - in de keuken want je kookt met elkaar. En wie het eerst zijn broodje verliest, betaalt traditiegetrouw alle wijn. Hoewel kaasfondue de meest populaire en bekende vorm van fonduen is, lenen veel meer ingrediënten zich voor deze manier van koken. Zo kun je ook goed fonduen met vlees-, vis- of groentebouillon en is chocoladefondue als nagerecht de laatste jaren enorm populair geworden. Probeer ook eens fondue met yoghurt en vers fruit, lekker fris!

Lees meer

Fon­due­re­cep­ten (54)

sorteer op
recept Lamsbout met rozemarijn

Lams­bout met ro­ze­ma­rijn

(11)
5 min.
recept Roséfondue

Ro­sé­fon­due

(94)
15 min.
recept Biefstuk met droge kerriemarinade

Bief­stuk met dro­ge ker­rie­ma­ri­na­de

(3)
10 min.
recept Bouillonfondue met kip, vis en groenten

Bouil­lon­fon­due met kip, vis en groen­ten

(68)
16 min.
recept Gorgonzolafondue met mascarpone

Gor­gon­zo­la­fon­due met mas­car­po­ne

(37)
25 min.
recept Japanse misobouillonfondue met noedels

Ja­pan­se miso­bouil­lon­fon­due met noe­dels

(29)
10 min.
recept Kaas-hamfondue met warme tomaatjes

Kaas-ham­fon­due met war­me to­maat­jes

(10)
15 min.
recept Geitenkaasfondue met walnoten

Gei­ten­kaas­fon­due met wal­no­ten

(36)
20 min.
recept Kaasfondue met walnoten en cider

Kaas­fon­due met wal­no­ten en ci­der

(40)
25 min.
recept Pittige viskoekjes met cocktailgarnalen

Pit­ti­ge vis­koek­jes met cock­tail­gar­na­len

(9)
45 min.
recept Melkchocoladefondue met kokos

Melk­cho­co­la­de­fon­due met ko­kos

(12)
15 min.
recept Gemarineerde varkenshaas met chilidip

Ge­ma­ri­neer­de var­kens­haas met chi­li­dip

(15)
40 min.
recept Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen

Ge­ma­ri­neer­de een­den­borst met si­naas­ap­pel en ci­troen

(7)
15 min.
recept Geitenkaasfondue met honing en tijm

Gei­ten­kaas­fon­due met ho­ning en tijm

(124)
15 min.
recept Butterscotchfondue met vanille

But­ters­cotch­fon­due met va­nil­le

(11)
20 min.
recept Chinese groentefondue

Chi­ne­se groen­te­fon­due

(52)
15 min.
recept Italiaanse tomatenfondue met witte wijn

Ita­li­aan­se to­ma­ten­fon­due met wit­te wijn

(16)
20 min.
recept Uiringen met yoghurtdip

Uirin­gen met yog­hurt­dip

(4)
15 min.
recept Pikante kaasfondue uit Mexico

Pi­kan­te kaas­fon­due uit Mexi­co

(155)
25 min.
recept Fondue van cheddar en gruyèrekaas

Fon­due van ched­dar en gruy­è­re­kaas

(27)
20 min.
recept Kalfsrolletjes met Parmaham en salie

Kalfs­rol­le­tjes met Par­ma­ham en sa­lie

(14)
15 min.
recept Groentetempura met sojasaus

Groen­te­tem­pu­ra met so­ja­saus

(20)
10 min.
recept Thaise bouillonfondue met kokosmelk

Thai­se bouil­lon­fon­due met ko­kos­melk

(56)
15 min.
recept Kaasfondue met paddestoelen

Kaas­fon­due met pad­de­stoe­len

(72)
30 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.