Spaanse voorgerechten
Spaanse voorgerechten

Spaanse voorgerechten

Empanadas met vegagehakt
Empanadas met vegagehakt

Empanadas met vegagehakt

Ingrediënten

voor 10 personen
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 120 g groene olijven zonder pit
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 175 g vegetarisch gehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 el rozijnen
  • 10 plakjes deeg voor hartige taart
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook 2 eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd in stukjes.
  2. Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de olijven in ringetjes.
  3. Verhit de olie en bak de ui en paprika 4 min. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak nog 2 min. Neem van het vuur en meng met de rozijnen, olijven en het ei.
  4. Snijd de hoeken van de plakjes deeg, zodat de plakjes rond worden. Verdeel de vulling erover. Vouw dicht en druk de randen aan met een vork.
  5. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het laatste ei los en bestrijk de empanadas ermee. Bak in de oven in ca. 25 min. bruin en gaar.