Het hoofdgerecht is het pronkstuk van het kerstdiner. Wat kies je dit jaar? Wordt het wild of stoof? Of je nu gaat voor vlees, vis of vega: Allerhande biedt je de mooiste recepten voor een perfect kersthoofdgerecht.

Dat wordt kiezen
Oh oh oh, wat een kerstinspiratie: van hele kalkoen met truffelmayo en ribeye met feestelijk gekleurde perupas tot kabeljauw met beurre noisette. Of toch liever een vega optie als Biet Wellington of een vegan loaf?

Lees meer

Kerst hoofdgerechten (385)

sorteer op
recept Kerst­ham met dil­le

Kerst­ham met dil­le

1 u. 20 min.
(165)
recept Kerst­bal­le­tjes met ge­smol­ten kaas

Kerst­bal­le­tjes met ge­smol­ten kaas

45 min.
(38)
recept Ge­vul­de kerst­kal­koen

Ge­vul­de kerst­kal­koen

2 u. 55 min.
(271)
recept Ge­bra­den kerst­kip met no­ten-vruch­ten­vul­ling

Ge­bra­den kerst­kip met no­ten-vruch­ten­vul­ling

1 u. 40 min.
(30)
recept Kerst­kip

Kerst­kip

3 u. 20 min.
(95)
recept Kerst­cur­ry

Kerst­cur­ry

40 min.
(33)
recept Kerst me­at­lo­af

Kerst me­at­lo­af

1 u. 10 min.
(15)
recept Kerst­piz­za

Kerst­piz­za

25 min.
(5)
recept Kerst­kal­koen met pan­cet­ta en sa­lie

Kerst­kal­koen met pan­cet­ta en sa­lie

4 u. 30 min.
(161)
recept Au­ber­gi­ne­rol­le­tjes in to­ma­ten­saus

Au­ber­gi­ne­rol­le­tjes in to­ma­ten­saus

45 min.
(62)
recept Struis­vo­gel­braai met abri­ko­zen­saus

Struis­vo­gel­braai met abri­ko­zen­saus

35 min.
(24)
recept Ha­zen­rug­fi­let met Ita­li­aan­se ro­de-wijn­saus

Ha­zen­rug­fi­let met Ita­li­aan­se ro­de-wijn­saus

55 min.
(73)
recept Ge­gril­de to­nijn met een pe­per­korst­je en rös­ti­pun­ten

Ge­gril­de to­nijn met een pe­per­korst­je en rös­ti­pun­ten

50 min.
(18)
recept Var­kens­fi­let­rol­la­de met sa­lie en lar­do

Var­kens­fi­let­rol­la­de met sa­lie en lar­do

1 u. 15 min.
(68)
recept Lam uit de oven met ge­roos­ter­de ven­kel

Lam uit de oven met ge­roos­ter­de ven­kel

45 min.
(109)
recept Cour­get­te­taartje in bla­der­deeg

Cour­get­te­taart­je in bla­der­deeg

50 min.
(449)
recept Ge­stoof­de ko­nij­nen­bout in ro­de wijn met olij­ven

Ge­stoof­de ko­nij­nen­bout in ro­de wijn met olij­ven

1 u. 35 min.
(142)
recept Var­kens­fi­let­rol­la­de met sa­lie en kriel­tjes

Var­kens­fi­let­rol­la­de met sa­lie en kriel­tjes

1 u. 30 min.
(29)
recept Ge­vul­de var­kens­rol­la­de uit de oven

Ge­vul­de var­kens­rol­la­de uit de oven

2 u. 20 min.
(198)
recept Ge­vul­de kal­koen met pad­den­stoe­len & pan­cet­ta

Ge­vul­de kal­koen met pad­den­stoe­len & pan­cet­ta

2 u. 10 min.
(21)
recept Kalfs­fri­can­deau met ro­mi­ge pa­pri­kasaus

Kalfs­fri­can­deau met ro­mi­ge pa­pri­kasaus

50 min.
(6)
recept He­le kip met ci­troen & ro­ze­ma­rijn

He­le kip met ci­troen & ro­ze­ma­rijn

4 u. 25 min.
(5)
recept Ge­bak­ken noord­zee­tong

Ge­bak­ken noord­zee­tong

25 min.
(36)
recept Ha­zen­rug­fi­let met zuur­kool

Ha­zen­rug­fi­let met zuur­kool

30 min.
(15)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.