Het hoofdgerecht is het pronkstuk van het kerstdiner. Wat kies je dit jaar? Wordt het wild of stoof? Of je nu gaat voor vlees, vis of vega: Allerhande biedt je de mooiste recepten voor een perfect kersthoofdgerecht.

Dat wordt kiezen
Oh oh oh, wat een kerstinspiratie: van hele kalkoen met truffelmayo en ribeye met feestelijk gekleurde perupas tot kabeljauw met beurre noisette. Of toch liever een vega optie als Biet Wellington of een vegan loaf?

Lees meer

Kerst hoofd­ge­rech­ten (382)

sorteer op
recept Parelhoen met venkel en granaatappelsaus

Pa­rel­hoen met ven­kel en gra­naat­ap­pel­saus

(59)
6 u. 15 min.
recept Côte de boeuf met rozemarijn en krieltjes

Cô­te de boeuf met ro­ze­ma­rijn en kriel­tjes

(57)
1 uur
recept Spaans gekruide ibericohaas gevuld met chorizo en gegrilde paprika

Spaans ge­krui­de ibe­ri­co­haas ge­vuld met cho­ri­zo en ge­gril­de pa­pri­ka

(12)
55 min.
recept Malse entrecote aan het stuk met twee salsa's

Mal­se en­tre­co­te aan het stuk met twee sal­sa's

(103)
3 uur
recept Feestgourmet

Feest­gour­met

(102)
40 min.
recept Wildzwijngebraad met witlof en peertjes

Wild­zwijn­ge­braad met wit­lof en peer­tjes

(52)
55 min.
recept Entrecote met gekaramelliseerde ui en tijm

En­tre­co­te met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ui en tijm

(17)
35 min.
recept Mini-kiprollade met zongedroogde tomaat

Mi­ni-ki­prol­la­de met zon­ge­droog­de to­maat

(170)
35 min.
recept Gemarineerde varkenshaas

Ge­ma­ri­neer­de var­kens­haas

(108)
20 min.
recept Noordzeetongrolletjes met zalm en dillesaus

Noord­zee­ton­grol­le­tjes met zalm en dil­lesaus

(36)
30 min.
recept Varkensfiletrollade

Var­kens­fi­let­rol­la­de

(120)
1 u. 10 min.
recept Gebraden kalkoen

Ge­bra­den kal­koen

(343)
2 u. 40 min.
recept Struisvogelbiefstuk met rode-portjus

Struis­vo­gel­bief­stuk met ro­de-port­jus

(112)
30 min.
recept Entrecote met bierjus, aardappelpuree en gekaramelliseerde pastinaak

En­tre­co­te met bier­jus, aard­ap­pel­pu­ree en ge­ka­ra­mel­li­seer­de pas­ti­naak

(88)
30 min.
recept Hamterrine met champignons

Ham­ter­ri­ne met cham­pig­nons

(136)
4 u. 30 min.
recept Kalfsentrecote met fijne groenten

Kalfs­en­tre­co­te met fij­ne groen­ten

(22)
40 min.
recept Pittige lamsbout met raita en geroosterde groenten

Pit­ti­ge lams­bout met rai­ta en ge­roos­ter­de groen­ten

(7)
2 u. 50 min.
recept Reebout met tijm en portsaus

Ree­bout met tijm en port­saus

(30)
1 u. 40 min.
recept Filotaart met spruitjes en geitenkaas

Fi­lot­aart met spruit­jes en gei­ten­kaas

(45)
1 uur
recept Rosbief in saliesaus met appel en geroosterde groenten

Ros­bief in sa­lie­saus met ap­pel en ge­roos­ter­de groen­ten

(290)
2 u. 5 min.
recept Kalkoenfricandeau met saucijsjes-tijmvulling

Kal­koen­fri­can­deau met sau­cijs­jes-tijm­vul­ling

(17)
1 u. 15 min.
recept Pappardelle met sint-jakobsschelpen

Pap­par­del­le met sint-ja­kobs­schel­pen

(172)
15 min.
recept Hazenrugfilet met hazelnootkorstje

Ha­zen­rug­fi­let met ha­zel­noot­korst­je

(30)
25 min.
recept Mosselen met cider en room en minigroente

Mos­se­len met ci­der en room en mi­ni­groen­te

(25)
40 min.
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.