Een grote, gevulde kalkoen op tafel: dat is een traditionele kerst. Maar kalkoen leent zich voor meer bijzondere kerstgerechten. Probeer ook eens deze lekkere kalkoenrecepten van Allerhande.

Goed gevuld
De gevulde kalkoen is een eeuwenoud recept, overgewaaid uit Groot-Brittannië. Bij velen ook bekend als een typisch Amerikaans gerecht, vanwege Thanksgiving. In het traditionele recept wordt de kalkoen gevuld met broodkruim en gehakt, maar je kunt er ook heel goed mee variëren. Maak bijvoorbeeld eens kalkoen met een bijzondere vulling van paddenstoelen of citroenricotta. Of geef het gerecht een twist met een appelvulling en ciderjus.

Variëren met kalkoen
Wil je geen hele kalkoen serveren? Maak dan eens kalkoenfricandeau met romige paprikasaus. Kalkoen leent zich ook uitstekend voor een lekkere ragout. Leuk om feestelijk te serveren als pasteitje, dat past ook goed bij een kerstdiner.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.