Indrukwekkende gerechten met mooie ingrediënten, die je in luttele minuti op tafel hebt. De Italiaanse recepten hebben het. Van pizza en pasta tot tiramisu en melanzane. Wij houden ervan.

Meer dan spaghetti
Uiteraard is de spaghettisliert de meest bekende pastasoort die we kennen, al wordt deze langzaam ingehaald door pasta met een andere vorm (papardelle, penne, fusili en linguine) of met een andere basis (quinoa, kamult, volkoren of spelt). Combineer pasta met pure en verse groenten, kruiden en vlees of vis. Lekker is orzosalade met tonijn en zoete ui of volkorenpenne met varkenshaasreepjes wortel en salie.

De groe(n)ten uit Italië
Uiteraard staat de tomaat aan de basis van de Italiaanse keuken en smaak. Maar vlak de aubergine, courgette, venkel, artisjok, paprika en broccoli niet uit als smaakmakers. Maak eens het recept voor penne met artisjok, ricotta en spek of courgetterolletjes met kabeljauw en antiboise. Si? Si.

Lees meer

Italiaanse recepten (2.410)

sorteer op
recept Au­ber­gi­ne­rol­le­tjes in to­ma­ten­saus

Au­ber­gi­ne­rol­le­tjes in to­ma­ten­saus

45 min.
(62)
recept Su­ri­mi­ri­sot­to

Su­ri­mi­ri­sot­to

30 min.
(44)
recept Ri­sot­to met wit­te kaas en pijn­boom­pit­ten

Ri­sot­to met wit­te kaas en pijn­boom­pit­ten

30 min.
(361)
recept Spa­ghet­ti met spi­na­zie, ge­hakt­bal­le­tjes en to­maat

Spa­ghet­ti met spi­na­zie, ge­hakt­bal­le­tjes en to­maat

10 min.
(190)
recept Ita­li­aan­se lin­zen­bur­gers

Ita­li­aan­se lin­zen­bur­gers

25 min.
(102)
recept Ba­gel ca­pre­se

Ba­gel ca­pre­se

20 min.
(23)
recept Glu­ten­vrije mi­ne­stro­ne met ei en groen­ten

Glu­ten­vrije mi­ne­stro­ne met ei en groen­ten

25 min.
(18)
recept Kip­fi­let met spi­na­zie

Kip­fi­let met spi­na­zie

20 min.
(152)
recept Po­len­ta­taart met ge­kon­fij­te si­naas­ap­pel & si­naas­ap­pel­si­roop

Po­len­ta­taart met ge­kon­fij­te si­naas­ap­pel & si­naas­ap­pel­si­roop

2 u. 15 min.
(32)
recept Sca­lop­pi­ne (schnit­zel­tjes)

Sca­lop­pi­ne (schnit­zel­tjes)

40 min.
(65)
recept Ta­gli­a­tel­le met fris­se ci­troen­saus

Ta­gli­a­tel­le met fris­se ci­troen­saus

25 min.
(23)
recept Tor­tel­li­ni met au­ber­gi­ne­saus

Tor­tel­li­ni met au­ber­gi­ne­saus

25 min.
(41)
recept Orec­chiet­te met sar­di­nes

Orec­chiet­te met sar­di­nes

25 min.
(17)
recept Lin­gui­ne met cho­ri­zo, to­maat en gei­ten­kaas

Lin­gui­ne met cho­ri­zo, to­maat en gei­ten­kaas

20 min.
(743)
recept Ro­mi­ge vis­pas­ta

Ro­mi­ge vis­pas­ta

25 min.
(28)
recept Far­f­al­le met ro­mi­ge ham­saus

Far­f­al­le met ro­mi­ge ham­saus

20 min.
(111)
recept Gor­gon­zo­la­fon­due met mas­car­po­ne

Gor­gon­zo­la­fon­due met mas­car­po­ne

25 min.
(37)
recept Fu­sil­li tri­co­lo­re put­ta­nes­ca

Fu­sil­li tri­co­lo­re put­ta­nes­ca

20 min.
(51)
recept Var­kens­fi­let­rol­la­de met sa­lie en lar­do

Var­kens­fi­let­rol­la­de met sa­lie en lar­do

1 u. 15 min.
(68)
recept Ge­bak­ken gnoc­chi met groe­ne groen­ten en to­nijn­dip

Ge­bak­ken gnoc­chi met groe­ne groen­ten en to­nijn­dip

20 min.
(43)
recept Quinot­to met pad­den­stoe­len en knol­sel­de­rij

Quinot­to met pad­den­stoe­len en knol­sel­de­rij

1 uur
(62)
recept Si­ci­li­aan­se vis­rol­le­tjes

Si­ci­li­aan­se vis­rol­le­tjes

55 min.
(29)
recept Fo­cac­cia met olij­ven

Fo­cac­cia met olij­ven

1 u. 45 min.
(29)
recept Ta­gli­a­tel­le­scho­tel met spi­na­zie en cher­ry­to­ma­ten

Ta­gli­a­tel­le­scho­tel met spi­na­zie en cher­ry­to­ma­ten

35 min.
(501)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.