Indrukwekkende gerechten met mooie ingrediënten, die je in luttele minuti op tafel hebt. De Italiaanse recepten hebben het. Van pizza en pasta tot tiramisu en melanzane. Wij houden ervan.

Meer dan spaghetti
Uiteraard is de spaghettisliert de meest bekende pastasoort die we kennen, al wordt deze langzaam ingehaald door pasta met een andere vorm (papardelle, penne, fusili en linguine) of met een andere basis (quinoa, kamult, volkoren of spelt). Combineer pasta met pure en verse groenten, kruiden en vlees of vis. Lekker is orzosalade met tonijn en zoete ui of volkorenpenne met varkenshaasreepjes wortel en salie.

De groe(n)ten uit Italië
Uiteraard staat de tomaat aan de basis van de Italiaanse keuken en smaak. Maar vlak de aubergine, courgette, venkel, artisjok, paprika en broccoli niet uit als smaakmakers. Maak eens het recept voor penne met artisjok, ricotta en spek of courgetterolletjes met kabeljauw en antiboise. Si? Si.

Lees meer

Italiaanse recepten (2.490)

sorteer op
recept Ra­vi­o­li ge­vuld met groe­ne as­per­ges en man­che­gok­aas

Ra­vi­o­li ge­vuld met groe­ne as­per­ges en man­che­gok­aas

1 u. 25 min.
(76)
recept Pas­ta met to­ma­ten-vis­saus

Pas­ta met to­ma­ten-vis­saus

15 min.
(29)
recept Pas­ta met broc­co­li en zalm in ro­mi­ge saus

Pas­ta met broc­co­li en zalm in ro­mi­ge saus

15 min.
(715)
recept Ge­krui­de ro­ze­ma­rijn-aard­ap­pel­part­jes met ro­de ui uit de
oven

Ge­krui­de ro­ze­ma­rijn-aard­ap­pel­part­jes met ro­de ui uit de oven

35 min.
(39)
recept Pi­kan­te pas­ta met sar­di­ne

Pi­kan­te pas­ta met sar­di­ne

15 min.
(17)
recept Spa­ghet­ti met kip en pa­pri­ka-ba­si­li­cum­saus

Spa­ghet­ti met kip en pa­pri­ka-ba­si­li­cum­saus

20 min.
(137)
recept Vol­ko­ren pas­ta met bal­le­tjes

Vol­ko­ren pas­ta met bal­le­tjes

20 min.
(31)
recept Gnoc­chi met Ita­li­aan­se krui­den en ge­roos­ter­de pa­pri­ka

Gnoc­chi met Ita­li­aan­se krui­den en ge­roos­ter­de pa­pri­ka

15 min.
(10)
recept Tor­tel­lo­ni met wal­no­ten, pes­to en bleek­sel­de­rij

Tor­tel­lo­ni met wal­no­ten, pes­to en bleek­sel­de­rij

10 min.
(18)
recept Ge­vul­de pa­rel­hoen­fi­let­rol­le­tjes met pe­ter­se­lie­pes­to en pan­cet­ta

Ge­vul­de pa­rel­hoen­fi­let­rol­le­tjes met pe­ter­se­lie­pes­to en pan­cet­ta

40 min.
(25)
recept Ro­mi­ge ta­gli­a­tel­le met blad­spi­na­zie en ro­que­fort

Ro­mi­ge ta­gli­a­tel­le met blad­spi­na­zie en ro­que­fort

20 min.
(222)
recept Car­p­ac­cio

Car­p­ac­cio

10 min.
(375)
recept La­sag­ne­rol­le­tjes ge­vuld met ge­hakt en ri­cot­ta uit de oven

La­sag­ne­rol­le­tjes ge­vuld met ge­hakt en ri­cot­ta uit de oven

1 uur
(91)
recept Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met Ita­li­aan­se mort­adel­la

Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met Ita­li­aan­se mort­adel­la

30 min.
(14)
recept Vol­ko­ren-spelt­pen­ne in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

Vol­ko­ren-spelt­pen­ne in ro­mi­ge to­ma­ten­saus

15 min.
(22)
recept Roc­ket­sa­la­de met Par­ma­ham en aard­bei­endres­sing

Roc­ket­sa­la­de met Par­ma­ham en aard­bei­end­res­sing

20 min.
(90)
recept Pe­pe­r­o­na­ta

Pe­pe­r­o­na­ta

40 min.
(16)
recept Pia­di­na met pad­den­stoe­len, truf­fel­ta­pe­na­de en spi­na­zie

Pia­di­na met pad­den­stoe­len, truf­fel­ta­pe­na­de en spi­na­zie

20 min.
(71)
recept Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en Zweed­se bal­le­tjes

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en Zweed­se bal­le­tjes

30 min.
(17)
recept Spa­ghet­ti met drie soor­ten vis

Spa­ghet­ti met drie soor­ten vis

25 min.
(45)
recept Pa­pri­ka's in krui­den­ma­ri­na­de

Pa­pri­ka's in krui­den­ma­ri­na­de

2 u. 35 min.
(34)
recept Zo­mer­se gnoc­chi met Ca­ta­laan­se worst­jes

Zo­mer­se gnoc­chi met Ca­ta­laan­se worst­jes

20 min.
(26)
recept Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes & tui­n­erw­ten

Pas­ta met ge­hakt­bal­le­tjes & tui­n­erw­ten

12 min.
(36)
recept Orec­chiet­te met kip­bal­le­tjes

Orec­chiet­te met kip­bal­le­tjes

32 min.
(43)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.