Pasta pesto

Het is kruidig , groen en smeuïg: pasta pesto! Zelf maken met verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie is het allerlekkerst, en in de tussentijd kun je de pasta koken. Verrukkelijk makkelijk dus. Waar wacht je nog op?

Pasta pesto recepten

Pasta pesto maken
Pasta pesto maken

Pasta pesto maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g spaghetti
  • 2 el pijnboompitten
  • 25 g Parmigiano Reggiano
  • 1 teen knoflook
  • 30 g verse basilicum
  • 6 el olijfolie extra vierge
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • staafmixer
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg de basilicumblaadjes en olie toe en maal kort tot pesto. Voeg peper en zout toe. Schep 4 el pesto door de spaghetti en serveer op 4 borden.

Echte pesto alla Genovese

Pesto alla genovese wordt over het algemeen gezien als dé pesto der pesto’s. Zoals de naam al weggeeft, vindt het zijn oorsprong in Genova, Italië. Pesto maak je met verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaan (en evt. pecorino) en olijfolie. Het woord pesto is afgeleid van het werkwoord ‘pestare’: stampen/malen. Tegenwoordig gebruiken we voor het gemak een keukenmachine of staafmixer. Maar eigenlijk hoor je pesto in een vijzel te maken, zoals bij deze pasta pesto met ovengedroogde tomaatjes. De pesto is dan aromatischer. Wist je dat er zelfs een wereldkampioenschap pesto maken is?

De ideale saus

Pesto is de ideale saus waarmee je in een handomdraai een heerlijke pasta op tafel zet. Je hebt dan eigenlijk geen andere ingrediënten meer nodig: minder is meer! Pesto is misschien wel de allerbekendste saus uit de Italiaanse keuken. Verrukkelijk door de pasta maar ook lekker als dip bij rauwkost of soepstengels. Deze pesto alla Genovese van Grand’Italia wordt gemaakt met vers basilicum uit Italië, pijnboompitten, extra vergine olijfolie en Italiaans kazen. (advertorial)

Hoe varieer je met pasta pesto?

Pasta pesto maken, maar net even anders? Probeer het eens met gnocchi of verwerk het in een lasagne. Helemaal bijzonder: deze pesto-pennetaart.Je kan de pesto ook met andere ingrediënten maken. Wij zijn bijvoorbeeld gek op deze pasta courgettepesto met munt en amandelen. Ook lekker: spaghetti met boerenkoolpesto. Verse boerenkool vervangt dan het basilicum… Pesto meets Holland!

Pasta pesto: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Pasta pesto kun je, eenmaal afgekoeld, in een afgesloten bakje in de koelkast 2 dagen bewaren. Invriezen? Niet aan te raden: de pasta is daarna minder lekker. Mocht je toch de pasta pesto willen invriezen, dan is het 3 maanden houdbaar. Pesto zelf kun je overigens wél goed invriezen. Tip: maak een grote voorraad verse pesto en vries met behulp van een ijsblokjesvorm geportioneerd in. Zo heb je altijd een voorraadje voorhanden. Je kan dan het pestoblokje op laag vuur door de pas gekookte pasta roeren.

Lekker al dente

Grand’Italia salade pasta is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten voor de perfecte pastasalade. Deze pasta is gemaakt van durum tarwe, wat een heerlijk stevige bite geeft. De kortere penne vormpjes mengen perfect met verse ingrediënten. Door de ribbels wordt de smaak van dressings extra goed opgenomen. Dankzij de verschillende kleuren ziet je pastasalade er extra lekker uit. Naast de Casarecce is er ook Salade Pasta Penne. Meer van Grand’Italia

Pasta pesto

Een Italiaans succesnummer: spaghetti met pesto. Maak de pesto deze keer zelf, gewoon omdat dat echt het allerlekkerst is. Laat de pijnboompitten afkoelenKook 300 gram spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster ondertussen 2 eetlepels pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord, anders wordt de pesto olieachtig. Schep door de spaghettiMaal de pijnboompitten, 25 gram Parmezaanse kaas en 1 teen knoflook fijn in de keukenmachine. Voeg de blaadjes van 30 gram basilicum en 6 eetlepels extra vierge olijfolie toe en maal kort tot pesto. Voeg peper en zout toe. 4. Schep 4 eetlepels pesto door de spaghetti en serveer op 4 borden. Zo maak je pasta pesto.
01:25