Pasta al Forno
Pasta al Forno

Pasta al Forno

Ook zo gek op typisch Italiaanse pasta al forno en zoek je naar de beste recepten? De lekkerste selectie recepten voor Italiaanse pasta al forno op een rij.

Mac en moz al forno
Mac en moz al forno

Mac en moz al forno

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g macaroni
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 300 ml halfvolle melk
  • 1 bakje platte peterselie
  • 1 tl fijne mosterd
  • 1 bakje ricotta
  • 1 stukje Gorgonzola
  • 1 zakje mozzarella
  • 2 el paneermeel
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta 6 min. in water met zout. Smelt ondertussen de boter in een steelpan, voeg de bloem toe, roer goed door en laat op laag vuur 3 min. garen (roux). Voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig zodat een gladde saus ontstaat. Laat 2 min. op laag vuur koken. Giet de pasta af en doe in de ovenschaal. Schep de peterselie erdoor.
  2. Voeg de mosterd, ricotta en 2/3 van de Gorgonzola toe aan de saus en roer tot de kaas is gesmolten. Schenk de kaassaus over de pasta, schep om en verdeel de rest van de Gorgonzola en de mozzarella erover. Bestrooi met het paneermeel.
  3. Bak de schotel ca. 25 min. in het midden van de oven. Lekker met broccoli.