Pasta puttanesca
Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

Waarom deze pasta vernoemd is naar het oudste beroep ter wereld, daarover verschillen de meningen. Dat deze pittige pasta geweldig smaakt, daar is iedereen het dan wél over eens.

Spaghetti puttanesca
Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 tenen knoflook
  • 40 g ansjovisfilets in olie in blik
  • 10 g verse platte peterselie
  • 300 g spaghetti
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 tl chilivlokken
  • 800 g tomatenblokjes
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 50 g kappertjes
  • 300 g Kalamata-olijven zonder pit
Zet producten op mijn lijst
  1. Snijd de knoflook fijn en de ansjovis in stukjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de chilivlokken en knoflook 30 sec. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe. Laat op hoog vuur 5 min. inkoken. Roer af en toe.
  3. Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Voeg de peterselie, ansjovis, kappertjes en olijven toe aan de saus en warm 3 min. mee. Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer direct.