Voorgerechten met zalm

Voorgerecht en zalm: ze zijn voor elkaar gemaakt! Want zalm is een alleskunner. On its own, gerookt of gebakken, maar ook zeker in salades of op een toastje. Met z'n prachtige kleur geeft-ie elk gerecht direct een boost.

Zalm recepten

Gerookte zalm met avocado maken
Gerookte zalm met avocado maken

Gerookte zalm met avocado maken

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 limoenen
  • 1 avocado
  • 3 el crème fraîche
  • 1 mespunt gemalen komijn
  • 1 mespunt gemalen chilipeper
  • 200 g gerookte zalm
  • 3 el verse basilicum
  • 1.5 el olijfolie extra vierge met citroenaroma
Zet producten op mijn lijst
  1. Boen de helft van de limoenen goed schoon en rasp de groene schil er dun af. Pers deze limoen uit. Snijd de rest van de limoenen in dunne partjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Meng in een kom de crème fraîche met de komijn en breng op smaak met de geraspte limoenschil, het limoensap, zout en de chilipeper. Bewaar de salsa eventueel tot gebruik op een koele plaats.
  3. Spreid de plakken zalm op de grote borden uit. Schep in het midden een flinke lepel van de salsa. Scheur de basilicum in stukjes. Strooi het basilicum erover en druppel de olijfolie over de borden. Garneer met de partjes limoen.

Voorgerecht met zalm

Op zoek naar een voorgerecht met zalm? Gelijk heb je. Zalm past perfect in het (kerst)plaatje. Jij mag kiezen!
00:30