Fondue nagerechten
Fondue nagerechten

Fondue nagerechten

Heerlijk zoete fondue nagerechten? De lekkerste fonduerecepten voor toe op een rij. Chocolade, marshmallows of met fruit. Een feestelijke afsluiter.

Chocoladefondue
Chocoladefondue

Chocoladefondue

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 100 g pecannoten
  • 4 handperen
  • 2 el citroensap
  • 150 g extra pure chocolade
  • 1 mespunt gemalen kardemom
  • 250 g pitloze witte druiven
Zet producten op mijn lijst
  1. Rooster de noten in een droge koekenpan 2-3 min en laat ze afkoelen. Schil de peren, snijd ze in de lengte in zes stukken en besprenkel ze met citroensap.
  2. Breek de chocolade in stukjes en verwarm in 1-2 min. in de magnetron op vol vermogen. Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten? Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf. Lukt het niet? Zet de chocolade dan nog (een paar keer) 20 seconden in de magnetron. Roer de kardemom door de gesmolten chocolade.
  3. Doe de chocolade in een schaaltje. Serveer de noten, stukken peer en druiven op een apart bord, om aan tafel in de chocolade te dippen.