Tortillarecepten

Wat dacht je van de goedgevulde tortilla variant met spinazie, paprika? Maak de trots van Spanje met onze favoriete recepten.

Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème

Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 1.5 el traditionele olijfolie
  • 6 scharreleieren
  • 150 g Garcia Baquero Manchego viejo 12 maanden
  • 80 g chorizoworst aan een stuk
  • 750 g diepvries spinazie à la crème
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • rasp
  • springvorm (∅ 22 cm)
  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de aardappelen in dunne plakken en de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappelen en ui 10 min. op middelhoog vuur.
  3. Klop ondertussen de eieren los, rasp de kaas erboven en meng erdoor. Breng op smaak met peper.
  4. Bekleed de springvorm met bakpapier. Snijd de chorizoworst in zo dun mogelijke plakjes. Schep achtereenvolgens de aardappelen en het eimengsel over de springvorm en verdeel de chorizo erover. Bak de tortilla in het midden van de oven in ca. 20 min gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de tortilla te donker wordt.
  5. Verwarm ondertussen de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de tortilla.