Griekse recepten

Zoek je de lekkerste Griekse recepten? Bekijk de topselectie heerlijke recepten uit de Griekse keuken. Van tzatziki en moussaka tot souvlaki en spinazietaart.

Gevulde flatbreads met vegaballetjes en zelfgemaakte fetadip
Gevulde flatbreads met vegaballetjes en zelfgemaakte fetadip

Gevulde flatbreads met vegaballetjes en zelfgemaakte fetadip

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 midi komkommers
  • 500 g tomaten
  • 1 rode ui
  • 15 g dille
  • 240 g zwarte olijven zonder pit
  • 3 el milde olijfolie
  • 1/2 el azijn
  • 420 g vegetarische balletjes
  • 8 flatbreads
  • 200 g feta
  • 170 g Griekse yoghurt 0%
  • 4 g Griekse kruiden
  • 1 jalapeñopeper
Zet producten op mijn lijst
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de komkommers in dunne plakjes en de tomaten in dunne parten. Snipper de ui en snijd de dille fijn. Laat de olijven uitlekken en halveer in de lengte. Meng de olijven, komkommer, tomaten, rode ui en dille met 1/3 van de olie, de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Verwarm ondertussen de flatbreads ca. 3 min. in de oven.
  4. Verkruimel de feta en meng met de yoghurt en de Griekse kruiden tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het steeltje van de jalapeño. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen.
  5. Besmeer de flatbreads met de spread en verdeel de balletjes en een deel van de salade erover. Bestrooi met de jalapeñoringen. Serveer met de rest van de Griekse salade.