Griekse nagerechten
Griekse nagerechten

Griekse nagerechten

Zoek je de lekkerste Griekse nagerechten? De beste recepten op een rij. Van knapperige Griekse appeltaart tot filodeeg met witte kaas en honing.

Citroentaartjes met rozemarijn
Citroentaartjes met rozemarijn

Citroentaartjes met rozemarijn

Ingrediënten

voor 6 personen
  • 4 takjes rozemarijn
  • 180 g patent tarwebloem
  • 140 g rietsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 80 g ongezouten roomboter
  • 1 el kraanwater
  • 3 citroenen
  • 225 g Griekse yoghurt
  • 2 middelgrote eieren
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • quichevormpjes (Ø 10 cm)
  • mixer
  1. Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en snijd fijn. Meng in een grote kom de bloem, 40 g rietsuiker, fijngesneden rozemarijn en het zout.
  2. Kneed de blokjes boter erdoor tot een kruimelig deeg. Voeg 1 tot 2 el koud water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Maak van het deeg een bal en verpak deze in vershoudfolie. Leg 30 min. in de koelkast.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.
  4. Vet de vormpjes in met wat boter. Verdeel het deeg in gelijke stukken en bekleed de vormpjes ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem de vormpjes uit de oven en laat in 15 min. afkoelen. Laat de oven aan staan.
  5. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers alle vruchten uit. Doe de yoghurt en de rietsuiker in een kom en klop 3 min. met een mixer tot de suiker is opgelost. Voeg een voor een de eieren toe. Mix het citroensap en -rasp door het mengsel tot het een gladde massa wordt. Schenk de vulling in de vormpjes en bak in ca. 20 min. gaar. Neem de taartjes uit de oven en laat 30 min. afkoelen.
  6. Dek de taartjes af met vershoudfolie en zet ze nog 1 uur in de koelkast. Snijd de rest van de rozemarijntakjes in gelijke stukjes en garneer de citroentaartjes ermee.