Chocolademousse
Chocolademousse

Chocolademousse

Niet voor niets heeft chocolademousse de bijnaam ‘hemelse modder’. Luchtig, zoet en romig: wie kan dat nou weerstaan? Wij hebben alle informatie over dit goddelijke toetje voor je verzameld.

Chocolademousse recepten

Chocolademousse met dalgonacrème
Chocolademousse met dalgonacrème

Chocolademousse met dalgonacrème

Ingrediënten

voor 6 personen
 • 150 g pure chocolade
 • 200 ml verse slagroom
 • 30 g ongezouten roomboter
 • 2 middelgrote eieren
 • 60 g witte basterdsuiker
 • 3 el espresso-oploskoffie
 • 4 el fijne kristalsuiker
 • 2 el warm water
 • 3 galette wafels
Zet producten op mijn lijst
 1. Hak de chocolade grof. Doe de chocolade met 2 el slagroom (per 6 personen) en de boter in een kom en zet de kom op een pan met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kom van de pan en laat afkoelen
 2. Splits de eieren. Klop de eiwitten met ⅓ van de basterdsuiker met een mixer ca. 3 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Meng de rest van de slagroom met ⅓ van de basterdsuiker in een kom en klop in ca. 3 min. stijf.
 3. Klop in een andere kom de eidooiers en de rest van de basterdsuiker los met een garde. Roer het eidooier-suikermengsel door de gesmolten chocolade. Spatel de geklopte slagroom voorzichtig door het mengsel en spatel vervolgens het eiwit luchtig in delen erdoor. Laat de chocolademousse minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
 4. Maak ondertussen het dalgonaschuim door de koffie met de kristalsuiker en het water schuimig en licht van kleur te kloppen met een garde.
 5. Serveer de chocolademousse met een flinke toef dalgonaschuim en een half wafeltje.
Chocolademousse & zwanger
Chocolademousse & zwanger

Chocolademousse & zwanger

Als je zwanger bent, kun je gelukkig gewoon chocolademousse eten. Let er alleen goed op dat de mousse niet is gemaakt op basis van rauwe eieren én dat er geen alcohol in is verwerkt. Op zoek naar een zwangerproof recept? Wat dacht je van deze chocolademousse of deze chocolademousse met madarijn. Of: kies voor de geweldige chocolademoussetaart.

Chocolademousse: hoe bewaren of invriezen?

Chocolademousse kun je tot 5 dagen bewaren in de koelkast. Als er rauw ei in de mousse zit, kun je ’m het beste dezelfde dag nog opeten. Je kunt chocolademousse ook invriezen, in de vriezer kun je de mousse ongeveer 3 maanden bewaren. De structuur kan enigszins veranderen door het bevriezen, maar de smaak blijft hetzelfde. Haal de mousse een dag voordat je ’m wilt serveren uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast.

Chocolademousse: hoe bewaren of invriezen?
Chocolademousse: hoe bewaren of invriezen?

Chocolademousse met dalgona-crème

Chocolademousse maken kan op allerlei manieren. Onlangs werd dalgona ontzettend populair. Wat dat is? Een romige crème op basis van koffie. Oploskoffie om precies te zijn. Dalgona mag dan wel nieuw zijn, koffie en chocolade zijn al jaren een ideale combo. We voegen ze samen! Een beetje klassiek, een beetje nieuw, maar vooral héél erg lekker. 
00:59