Flensjesrecepten

Een flensje is het dunnere en kleinere broertje van de pannenkoek, maar net zo veelzijdig. Maak er een hartige (kinder)traktatie van, bak ‘m met courgette of met kokos en mango.

Opperdepop: flensjes met spinazie 1-2 jr
Opperdepop: flensjes met spinazie 1-2 jr

Opperdepop: flensjes met spinazie 1-2 jr

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 200 g tarwebloem
  • 1 mespunt zout
  • 1 middelgroot ei
  • 400 ml halfvolle melk
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 450 g diepvries spinazie
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 125 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
Zet producten op mijn lijst
  1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Meng in een kom de bloem met het zout. Breek het ei erboven en schenk de melk erbij. Klop het geheel met een mixer tot een glad beslag. Verhit in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag steeds een beetje olie en bak 6 pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm in de oven.
  2. Ontdooi en verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken in een vergiet.
  3. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de champignons toe en bak 4 min. mee.
  4. Meng de spinazie door de champignons en schep de roomkaas erdoor. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het spinaziemengsel over de pannenkoeken en rol de pannenkoeken op.
  5. Snijd de pannenkoeken schuin doormidden.