Parfait

Parfait maken? De beste parfaitrecepten iRomige ijstaart met bijvoorbeeld fruit of nougat. Bekijk de spectaculaire en supereasy parfaitrecepten.

Nougatparfait
Nougatparfait

Nougatparfait

Ingrediënten

voor 4
  • 50 g zachte nougat
  • 2 dl slagroom
  • 3 eierdooiers
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1/2 dl zoete sherry
  • 2 granaatappels
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • plasticfolie
  • bolvormige schaal, inhoud ca. 1 liter
  1. (Kan enkele dagen van tevoren): Nougat in kleine stukjes snijden. Slagroom stijf kloppen. In pan die in grotere pan met kokend water hangt (=au bain-marie) eierdooiers met suiker luchtig en romig kloppen, tot alle suiker is opgelost. Pan uit pan nemen en eimengsel al roerend laten afkoelen. Stukjes nougat en sherry door eimengsel kloppen. Slagroom voorzichtig door eimengsel scheppen. Mengsel in bolvormige schaal scheppen en met plasticfolie afdekken. Schaal minstens 24 uur in vriezer zetten.
  2. Granaatappels halveren en boven kom pitjes er met theelepel voorzichtig uitscheppen. Eventuele witte vliesjes verwijderen. Schaal enkele seconden in heet water onderdompelen en parfait op grote, platte schaal storten. Granaatappelpitjes erover strooien en parfait direct serveren.