Franse voorgerechten met vlees
Franse voorgerechten met vlees

Franse voorgerechten met vlees

Franse voorgerechten? Dit zijn de beste recepten met vlees, voor de ideale eerste gang. Van huisgemaakte paté tot subtiele terrines met ham en een goedgevulde cassoulet.

Paté brûlée
Paté brûlée

Paté brûlée

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 bekertje slagroom
  • 2 el rode port
  • 175 g roompaté
  • 1/2 briochebrood
  • 2 el rietsuiker
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • broodrooster, crème brûléeschaaltjes (Ø ca. 10 cm)
  1. Klop de slagroom lobbig. Meng de port door de paté met een vork en schep de room er luchtig door. Verdeel over de schaaltjes en laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
  2. Zet vlak voor serveren de ovengrill aan. Rooster het brood in de broodrooster. Bestrooi de paté met de rietsuiker. Zet de schaaltjes 2 min. onder de grill. Serveer de paté brûlée met het geroosterde brood.