Franse voorgerechten met vis
Franse voorgerechten met vis

Franse voorgerechten met vis

Franse voorgerechten met vis? De lekkerste recepten uit de zee in overvloed. Oesters, mosselen en coquilles bijvoorbeeld. Bon appétit!

Mosselen met mosterdsaus
Mosselen met mosterdsaus

Mosselen met mosterdsaus

Ingrediënten

voor 8 personen
  • 2 kg mosselen
  • 1 winterpeen
  • 25 g boter
  • 1 ui
  • 1 grote prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 x 2 tenen knoflook
  • 1 flesje droge witte wijn
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 3 el Zaanse mosterd
  • 3 takjes peterselie
Zet producten op mijn lijst
  1. Spoel de mosselen onder koud water en verwijder beschadigde schelpen of schelpen die open staan. Snijd de peen in plakken.
  2. Verhit de boter in een grote (mossel)pan en bak de peen, de ui, de prei en de bleekselderij op middelhoog vuur 4 min. Roer af en toe. Voeg de laatste 2 min. de knoflook toe. Schenk de wijn in de pan en laat 1 min. koken.
  3. Schep om en voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan en stoom de mosselen 6-8 min. tot ze open staan. Gooi de mosselen die nog dicht zijn weg. Schud de pan af en toe om. Schep de mosselen met de groenten in een grote schaal en dek af met aluminiumfolie.
  4. Doe de crème fraîche en de mosterd in de pan bij het kookvocht van de mosselen en laat 2 min. koken. Breng op smaak met peper. Schenk deover de mosselen en garneer met de peterselie.