Franse recepten met vis
Franse recepten met vis

Franse recepten met vis

De lekkerste Franse recepten met vis, in een handig overzicht. Mosselen met friet of een traditionele vissoep. Onze favoriet? De echte Franse bouillabaisse.

Supersnelle visstoof
Supersnelle visstoof

Supersnelle visstoof

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 500 g diepvries kabeljauwfilet
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g Provençaalse wokgroente
  • 100 ml droge witte wijn
  • 350 g tomato frito
  • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 vers stokbrood
Zet producten op mijn lijst
  1. Laat de kabeljauw ontdooien. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de wokgroente toe en draai het vuur hoog. Bak al omscheppend 2 min.
  2. Voeg de wijn, tomatensaus en Provençaalse kruiden toe en breng aan de kook.
  3. Snijd de vis in stukjes. Draai het vuur laag en leg de vis in de saus. Stoof afgedekt in 6 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de visstoof met het stokbrood.