Franse maaltijdsalades
Franse maaltijdsalades

Franse maaltijdsalades

Zin in Franse maaltijdsalades? De lekkerste recepten met maaltijdsalades op een rij. Van de klassieke salade niçoise tot pastasalade uit de Provence.

Niçoise met peultjes en tuinerwten
Niçoise met peultjes en tuinerwten

Niçoise met peultjes en tuinerwten

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 500 g krielaardappelen
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 g verse peultjes
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 370 g tonijnstukken in olijfolie
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 6 el vinaigrette fijne kruiden
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • magnetron
  1. Prik met de punt van een scherp mes een paar gaatjes in het zakje van de aardappelen. Leg het zakje 5 min. in de magnetron op 750 watt. Laat 2 min. nagaren. Neem de aardappelen voorzichtig uit het zakje en halveer in de lengte.
  2. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Kook de peultjes met de tuinerwten 3 min. Giet af in een zeef, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken.
  3. Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe de aardappelen, peultjes, erwten, tonijn, tomaten en ui in een schaal. Snijd de eieren in partjes en doe met de olijven in de schaal. Besprenkel met de vinaigrette.