Hapjes met crostini

Hapjes met crostini? Vind de lekkerste recepten voor crostini in een overzicht. Varieer erop los met en geef een feestelijk tintje aan jouw Oud en Nieuw.

Crostini met geroosterde paprika
Crostini met geroosterde paprika

Crostini met geroosterde paprika

Ingrediënten

voor 20 porties
  • 2 ciabatta's
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 250 g ricotta
  • 250 g geitenkaas 45+
  • 20 g verse Italiaanse kruiden
  • 15 g verse basilicum
  • 1 citroen
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • grillpan
  1. Snijd de kapjes van de ciabatta's. Snijd elke ciabatta in 10 sneetjes. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de sneetjes in porties om en om goudbruin.
  2. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalotten. Meng de ricotta, geitenkaas, knoflook en sjalot. Snijd de blaadjes oregano uit de Italiaanse kruidenmix met de helft van het basilicum fijn en voeg toe aan het kaasmengsel. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en peper en zout toe aan het kaasmengsel en breng op smaak met het citroensap.
  3. Snijd de uitgelekte paprika's in dunne reepjes. Besmeer de sneetjes ciabatta met het kaasmengsel en leg er wat reepjes paprika op. Scheur de rest van het basilicum in kleine stukjes en garneer er de crostini mee. Serveer direct.