Andijvie

Op zoek naar de lekkerste andijvierecepten? Met andijvie kun je alle kanten op, van stamppot rauwe andijvie tot soep en salade met andijvie. Vind hier de beste recepten.

Andijviestamppot met Gelderse rookworst
Andijviestamppot met Gelderse rookworst

Andijviestamppot met Gelderse rookworst

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1.2 kg kruimige aardappel
  • 2 rode uien
  • 125 g magere spekblokjes
  • 250 g op beukenhout gerookte rookworst
  • 500 g fijngesneden andijvie
  • 1 el Franse mosterd
  • 25 g ongezouten roomboter
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • pureestamper
  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snipper ondertussen de uien. Bak de spekblokjes in een ruime koekenpan zonder olie of boter in 8 min. knapperig. Voeg de laatste 2 min. de ui toe. Schep de ui en het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm ondertussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Voeg in de laatste minuut de andijvie toe aan de kokende aardappelen. Giet af en laat goed uitlekken. Doe terug in de pan en voeg de mosterd en boter toe. Stamp met de pureestamper tot een puree. Schep de ui en het spek door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rookworst.