De lekkerste oliebollen bak je zelf! De lekkerste recepten voor oliebollen vind je bij Allerhande: van zoet tot hartig.

Zo bak je lekkere oliebollen
Zelf oliebollen maken tijdens oud en nieuw is helemaal niet moeilijk en de kans is groot dat je de meeste ingrediënten al in huis hebt. Oliebollen maak je namelijk van een mengsel van gist, water, bloem, zout en suiker. Je kunt oliebollen bakken in zonnebloemolie of arachideolie. Deze oliesoorten zijn het meest neutraal van smaak en daarom het beste om de oliebollen in te bakken. Voor mooie ronde oliebollen is het handig een ijslepel te gebruiken. Als je eenmaal bezig bent met oliebollen bakken, bak er dan meteen lekker veel. Je kunt ze namelijk prima invriezen: ze blijven twee maanden goed en smaken ook heerlijk tijdens een ander feestje.

Kookles vol variaties
Als je zelf oliebollen bakt, ben jij de chef. Je kunt dus lekker variëren, met bijvoorbeeld pecannoten, cranberry's, rozijnen en krenten. Kijk bij de video’s hoe je stap voor stap de beste oliebollen bakt. Of bekijk een kooklesvideo om je eigen smaak aan je zelfgemaakte oliebollen te geven.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.