Rode wijnsaus

Rode wijnsaus maken? Vind de allerlekkerste recepten voor rode wijnsaus. Een simpele maaltijd wordt zo een sterrengerecht. Proef het zelf!

Eend met romige portsaus
Eend met romige portsaus

Eend met romige portsaus

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 3 eendenborstfilets
  • 400 ml rode port
  • 200 ml vleesfond
  • 6 takjes verse tijm
  • 4 tl zwarte-peperkorrels
  • 250 ml verse slagroom
Zet producten op mijn lijst
  1. Laat de eendenborstfilet op kamertemperatuur komen. Kook de port in een steelpan op hoog vuur tot de helft in. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Voeg de tijm en de peperkorrels toe en laat nog 15 min. inkoken, zodat de saus dikker wordt. Schenk de slagroom erbij en laat nog 5 min. inkoken.
  2. Maak met een scherp mes sneetjes in het vet van de eendenborst en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan en leg het vlees met het vet naar beneden in de pan. Bak 5 min. op laag vuur, keer niet. Giet het vet af en bak het vlees nog 1 min. op hoog vuur zodat het vel goudbruin en knapperig wordt.
  3. Keer om en bak nog 4 min. Schenk de rest van het vet uit de pan. Schenk de portsaus door een zeef in een pan en breng aan de kook. Snijd de eend in plakjes, verdeel over borden schep de saus erover.