Franse zalmquiche
Franse zalmquiche

Franse zalmquiche

Zalmquiche maken? Bekijk de bijzondere recepten van zalmquiche in een handig overzicht. Met gerookte zalm of zalmfilet, tuinerwten en dille bijvoorbeeld.

Zalmquiche
Zalmquiche

Zalmquiche

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 ui
  • 15 g verse bieslook
  • 250 g diepvries zalmfilet
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 450 g diepvries tuinerwten
  • 4 middelgrote eieren
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 100 g gemalen jonge kaas
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • quichevorm (Ø 26 cm)
  1. Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Snijd de zalmfilet in blokjes. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. mee. Verdeel over de vorm en leg de zalm erop.
  3. Klop de eieren los met de yoghurt. Meng de kaas, bieslook en peper en zout erdoor en schenk in de vorm. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.