Franse vegetarische voorgerechten
Franse vegetarische voorgerechten

Franse vegetarische voorgerechten

De lekkerste vegetarische recepten uit de Franse keuken op een rij. Maak kennis met de fines fleurs van de vega voorgerechten. Warme camembert, geitenkaassoufflé …mmm!

Champignons uit de oven
Champignons uit de oven

Champignons uit de oven

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g kastanjechampignons in bakje
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 100 g kruidenboter
  • 7.5 g verse platte peterselie
  • 1 vers meergranen stokbrood
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • eenpersoonsovenschaaltjes
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook in plakjes en veeg de champignons schoon.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de witte wijn erbij en bak nog 3 min. op hoog vuur.
  3. Haal de pan van het vuur en doe de champignons in de ovenschaaltjes. Verdeelde kruidenboter in vlokjes erover en bak ca. 15 min. in de oven.
  4. Bestrooi de champignons met de peterselie en serveer met het stokbrood.