bewaar
Roergebakken paksoi met gember en soja
Roergebakken paksoi met gember en soja
bewaar

Roergebakken paksoi met gember en soja

15 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

3 struikjes

Shanghai paksoi

1

limoen

2 cm

verse gemberwortel

3 eetlepels

olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma

2 eetlepels

Japanse sojasaus

50 g

gezouten cashewnoten

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Struikjes Shanghai paksoi in ruim water wassen en goed uitslaan. Struikjes in lengte in vieren snijden. Limoen schoonboenen, groene schil eraf raspen en limoen uitpersen. Gember schillen en fijnraspen. In wok olie verhitten en gember bakken tot hij gaat geuren. Paksoi erdoor scheppen en op hoog vuur al omscheppend in ca. 3-4 minuten laten slinken. Limoenrasp, limoensap en sojasaus erdoor scheppen en paksoi nog ca. 1-2 minuten zachtjes verwarmen. Cashewnoten erdoor scheppen en direct opdienen. Serveren met basmatirijst en geroosterde vis of kip.