Fran­se kip­stoof

Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt zondags eenpansgerecht.

(1.541) waardeer
frans hoofdgerecht Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt zondags eenpansgerecht. 4 personen
3 1.541

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalotten. Verhit 10 g boter in een braadpan en bak de sjalot, spekreepjes en kastanjechampignons 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken.
  2. Schil of schrap de wortels en snijd ze in stukken van 4 cm. Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalotmengsel en bak 3 min. mee. Doe de bloem erbij en laat 2 min. op laag vuur gaar worden.
  3. Voeg al roerend de hete bouillon en crème fraîche toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Schep door de kipstoof.

combinatietip:

Lekker met donker brood, bijv. pain rustique.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 905 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Franse kipstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se kip­stoof

1
  • 2 sjalotten
  • 10 g ongezouten boter
  • 125 g magere gerookte spekreepjes
  • 250 g kastanjechampignons

Snipper de sjalotten. Verhit de boter in een braadpan en bak de sjalot, spekreepjes en kastanjechampignons 5 min. op middelhoog vuur.

2
  • 300 g kipdijfilet

Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken.

3
  • 8 grote winterpenen

Schil of schrap de wortels en snijd ze in stukken van 4 cm.

4
  • 10 g ongezouten boter

Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalotmengsel en bak 3 min. mee.

5
  • 1 el tarwebloem

Doe de bloem erbij en laat 2 min. op laag vuur gaar worden.

6
  • 200 ml kippenbouillon van tablet
  • 125 g crème fraîche

Voeg al roerend de hete bouillon en crème fraîche toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20 min. gaar.

7
  • 20 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Schep door de kipstoof.

8

Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met donker brood, bijv. pain rustique.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.