Bloem­kool­stamp­ met spek­jes en kro­kan­te vis­bur­ger

Ook je kids zullen dit stamppotje met zijn zachte smaak heerlijk vinden.

(235)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Ook je kids zullen dit stamppotje met zijn zachte smaak heerlijk vinden. 4 personen
3 235

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 6 min. de bloemkool toe.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. knapperig. Neem de spekreepjes met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Voeg de rest van de olie toe aan het achtergebleven bakvet en bak de kabeljauwburgers in 8-10 min. bruin en krokant. Keer halverwege.
  4. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen met bloemkool af en stamp grof met de pureestamper. Meng de melk, mosterd, dille en spekreepjes erdoor.
  5. Verdeel de stamppot over de borden en serveer er een kabeljauwburger bij.

variatietip:

Serveer de stamppot ook eens met kibbeling (schaal 300 g).

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2013 nr. 09 - Taart!, Allerhande Box week 4 2017

Bloem­kool­stamp­ met spekjes en krokante visburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­stamp­ met spek­jes en kro­kan­te vis­bur­ger

1
1
  • 1.2 kg kruimige aardappel
  • 800 g bloemkoolroosjes

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 6 min. de bloemkool toe.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. knapperig.

3
3

Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 4 kabeljauwburgers

Voeg de olie toe aan het achtergebleven bakvet en bak de kabeljauwburgers in 8-10 min. bruin en krokant. Keer halverwege.

5
5
  • 100 ml melk
  • 2 el mosterd
  • 1 tl gedroogde dille

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen met bloemkool af en stamp grof met een pureestamper. Meng de melk, mosterd, dille en spekreepjes erdoor.

6
6

Verdeel de stamppot over de borden en serveer er een kabeljauwburger bij.

variatietip:

Serveer de stamppot ook eens met kibbeling (schaal 300 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.