Gestoofde paprika

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 15 g verse basilicum
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 3 rode paprika's
- 3 anjovisfilets in olie in pot
- 3 el traditionele olijfolie
- 50 ml droge witte wijn
- 1 gedroogde laurierblaadjes
- 400 g tomatenblokjes (blik à 400 g)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de ui in dunne parten. Haal de blaadjes van het basilicum. Snijd de paprika in stukken. Snijd de ansjovis fijn.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de ansjovis, knoflook en ui op laag vuur 10 min. Voeg de paprika toe en bak nog 5 min. Schenk de wijn erbij en laat even koken.
- Voeg de tomatenblokjes en laurier toe en stoof de paprika op heel laag vuur met de deksel op de pan 30 min. Neem de deksel van de pan en laat de peperonata, het paprikamengsel, op hoog vuur in 10 min. lichtbruin kleuren. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met het basilicum.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 180 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gestoofde paprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gestoofde paprika
- 15 g verse basilicum
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
Snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de ui in dunne parten. Haal de blaadjes van het basilicum.
- 3 rode paprika's
- 3 anjovisfilets in olie in pot
Snijd de paprika in stukken. Snijd de ansjovis fijn.
- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een braadpan en bak de ansjovis, knoflook en ui op laag vuur 10 min.
- 50 ml droge witte wijn
Voeg de paprika toe en bak nog 5 min. Schenk de wijn erbij en laat even koken.
- 1 gedroogde laurierblaadjes
- 400 g tomatenblokjes
Voeg de tomatenblokjes en laurier toe en stoof de paprika op heel laag vuur met de deksel op de pan 30 min.
Neem de deksel van de pan en laat de peperonata, het paprikamengsel, op hoog vuur in 10 min. lichtbruin kleuren.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met het basilicum.