Bechamelsaus
Deze romige saus is het allerlekkerst als je 'm zelf maakt.

Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bereiden
- Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen.
- Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bechamelsaus maken
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 220 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Bechamelsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bechamelsaus
- 50 g ongezouten boter
Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur.
- 60 g tarwebloem
Meng er de bloem door en laat op laag vuur 3 min. garen.
- 500 ml volle melk
Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.
Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.