Sa­la­de met avo­ca­do en li­ma­bo­nen

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
2 35

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
  2. Doe ondertussen de limabonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Doe de avocado in een kom en schep 1/3 van de dressing erdoor.
  3. Meng de veldsla, bietjes, bonen en avocado door elkaar. Verdeel de rest van de dressing en walnoten erover.

serveertip:

Serveer met extra dressing

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade met avocado en limabonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met avo­ca­do en li­ma­bo­nen

1
1
  • 50 g walnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 400 g limabonen

Doe ondertussen de limabonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.

3
3
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.

4
4
  • 1 el caesardressing

Doe de avocado in een kom en schep de dressing erdoor.

5
5
  • 75 g veldsla
  • 50 g bietjes julienne
  • 2 el caesardressing

Meng de veldsla, bietjes, bonen en avocado door elkaar. Verdeel de rest van de dressing en walnoten erover.

serveertip:

Serveer met extra dressing

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.