Ja­la­pe­ño­bur­ger met avo­ca­do

Vijf ingrediënten waarvan er ééntje zorgt voor een beetje pit, verrassend!

(58) waardeer
hoofdgerecht Vijf ingrediënten waarvan er ééntje zorgt voor een beetje pit, verrassend! 4 personen
4 58

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de jalapeñoburgers 12 min. Keer halverwege.
  2. Boen de limoen schoon. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en de helft van het limoensap met de crème fraîche.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Meng de rest van het limoensap met de avocado.
  4. Snijd de kaiserbroodjes overlangs doormidden. Besmeer de onderste helften met wat crème fraîche. Beleg met de burgers en avocado. Schep de rest van de crème fraîche erop. Dek af met de bovenste helften van de broodjes.

combinatietip:

Lekker met een salade met mais.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Jalapeñoburger met avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­la­pe­ño­bur­ger met avo­ca­do

1
1
  • 4 jalapeñoburgers

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de jalapeñoburgers 12 min. Keer halverwege.

2
2
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

3
3
  • 125 g crème fraîche light

Meng het limoenrasp en de helft van het limoensap met de crème fraîche.

4
4
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.

5
5

Meng de rest van het limoensap met de avocado.

6
6
  • 4 kaiserbroodjes

Snijd de kaiserbroodjes overlangs doormidden. Besmeer de onderste helften met wat crème fraîche.

7
7

Beleg met de burgers en avocado. Schep de rest van de crème fraîche erop. Dek af met de bovenste helften van de broodjes.

combinatietip:

Lekker met een salade met mais.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.