Bevroren meloen met munt

argentijns
nagerecht
12 stuks
3
67
Advertentie
Ingrediënten
- 2 limoenen (uitgeperst)
- 3 el rietsuiker (zak 500 g)
- 1 stuk watermeloen (in 12 plakken)
- 500 g ijsblokjes
- ½ bakje munt ((a 15 g), blaadjes gesneden)
Keukenspullen
- tapasprikkers
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Doe het limoensap met 4 el water in een steelpan. Voeg de suiker toe en breng aan de kook. Laat de suiker oplossen en neem van het vuur. Laat afkoelen.
- Prik de parten meloen op de tapasprikkers en leg ze naast elkaar op een schaal of plateau dat in de vriezer past. Schenk de siroop over de meloenplakken, keer ze een paar keer en zet 1 uur in de vriezer.
- Wikkel de ijsblokjes in een schone theedoek en sla ze klein met een deegroller. Verdeel over een grote schaal of dienblad. Verdeel de meloen over het ijs. Bestrooi met de muntblaadjes en serveer.

Meloen snijden
instructievideo
- 01:38 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 35 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 8 g