Choripan

argentijns
hoofdgerecht
4 personen
3
16
Advertentie
Ingrediënten
- 4 worstjes (bijv. Catalaanse braadworst)
- 1 zoete puntpaprika (zak 2 stuks)
- 1 kleine ui (zeer fijn gesnipperd)
- 1 el Franse mosterd
- 2 tl tabasco
- 4 el zonnebloemolie
- 1 citroen (uitgeperst)
- ½ zakje selderij ((a 40 g), blaadjes fijngesneden)
- 1 stokbrood (in 4 gelijke stukken)
Keukenspullen
- barbecue of grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Gril de worstjes in 10 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
- Halveer ondertussen de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng met de ui, mosterd, tabasco en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg 2 el citroensap en de selderij toe.
- Snijd het stokbrood horizontaal doormidden. Halveer de worstjes in de lengte. Leg een gehalveerd worstje op de onderste helft van elk broodje en schep er wat van het paprikamengsel op. Serveer direct.

Paprika's schoonmaken
Instructievideo
- 00:28 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 46 g
- vet 39 g