Cappuccinomousse
Etentje? Dit toetje staat superfeestelijk op tafel. En is in 5 minuten klaar!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- 4 glazen
- sateprikker
Advertentie
Bereiden
- Spatel 2/3 van de slagroom luchtig door de vanillevla tot een egale mousse en verdeel over de glazen of kopjes.
- Bestrooi de mousse met de oploskoffie. Maak met een satéprikker krullen door de mousse zodat een marmereffect ontstaat. Verdeel de rest van de slagroom erover en bestrooi met de cacaopoeder.
bewaartip:
Je kunt de mousse 4 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en bestrooi vlak voor serveren met cacaopoeder.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 150 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 25 mg
Ook te zien in
Cappuccinomousse
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Cappuccinomousse
- 335 ml opgeklopte slagroom
- 125 ml vanillevla
Spatel de slagroom luchtig door de vanillevla tot een egale mousse en verdeel over de glazen of kopjes.
- 1 stick espresso-oploskoffie
Bestrooi de mousse met de oploskoffie. Maak met de satéprikker krullen door de mousse zodat een marmereffect ontstaat.
- 165 ml opgeklopte slagroom
- 1 tl cacaopoeder
Verdeel de slagroom erover en bestrooi met de cacaopoeder.
bewaartip:
Je kunt de mousse 4 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en bestrooi vlak voor serveren met cacaopoeder.