bewaar
Kersengazpacho
Kersengazpacho
bewaar

Kersengazpacho

Romig soepje met paprika, tomaat en als bijzondere gast: kers. Koud op z'n lekkerst.

5 min. bereiden
redelijk pittig
88waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

1 schaal

Tasty Tom trostomaat

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

250 g

diepvries kers

2 tl

tabasco

50 g

Griekse feta

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • blender of keukenmachine

Romig soepje met paprika, tomaat en als bijzondere gast: kers. Koud op z'n lekkerst.

Aan de slag

1

Schil de komkommer en snijd in stukken. Snijd de tomaten ook in stukken. Doe de hele inhoud van het potje gegrilde rode paprika (dus met vocht en knoflookteen) in de blender of keukenmachine.

2

Voeg de komkommer en tomaten toe. Voeg de kersen en tabasco toe en maal in 1 min. tot een gladde soep. Breng op smaak met peper. Verdeel de soep over borden of glazen. Verkruimel de feta erover en besprenkel met de olie. Serveer koud.

tip

algemeenJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Kersengazpacho

Instructievideo - 01:41 min.