
Kersengazpacho
Romig soepje met paprika, tomaat en als bijzondere gast: kers. Koud op z'n lekkerst.
Ingrediënten
4 personen
1
komkommer
1 schaal
Tasty Tom trostomaat
295 g
gegrilde rode paprika's in pot
250 g
diepvries kers
2 tl
tabasco
50 g
Griekse feta
2 el
traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine
Aan de slag
Schil de komkommer en snijd in stukken. Snijd de tomaten ook in stukken. Doe de hele inhoud van het potje gegrilde rode paprika (dus met vocht en knoflookteen) in de blender of keukenmachine.
Voeg de komkommer en tomaten toe. Voeg de kersen en tabasco toe en maal in 1 min. tot een gladde soep. Breng op smaak met peper. Verdeel de soep over borden of glazen. Verkruimel de feta erover en besprenkel met de olie. Serveer koud.
algemeenJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Kersengazpacho
Instructievideo - 01:41 min.