Bi­mi met ge­bak­ken uitjes

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bouillon, rijstwijn, ketjap, knoflook en gember in een kommetje tot een dressing. Laat staan.
  2. Snijd de onderste 2 cm van de bimi en kook de bimi in 4 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, laat goed uitlekken en leg op een schaal. Verwijder de knoflook en gember uit de dressing en schenk de dressing over de groente. Bestrooi met de uitjes en serveer.

variatietip:

Vervang de rijstwijn eens door droge sherry voor een enigszins nootachtig accent.

combinatietip:

Lekker met gestoomde zalmfilet en noedels.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bimi met gebakken uitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bi­mi met ge­bak­ken uitjes

1
1
  • 50 ml runderbouillon
  • 2 el rijstwijn
  • 1 el ketjap
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember

Meng de bouillon, rijstwijn, ketjap, knoflook en gember in een kommetje tot een dressing. Laat staan.

2
2
  • 400 g bimi

Snijd de onderste 2 cm van de bimi en kook de bimi in 4 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, laat goed uitlekken en leg op een schaal.

3
3
  • 3 el gebakken uitjes

Verwijder de knoflook en gember uit de dressing en schenk de dressing over de groente. Bestrooi met de uitjes en serveer.

variatietip:

Vervang de rijstwijn eens door droge sherry voor een enigszins nootachtig accent.

combinatietip:

Lekker met gestoomde zalmfilet en noedels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.