Ingrediënten
4 personen
50 ml
rundvleesbouillon van tablet
2 el
rijstwijn
1 el
ketjap
1 teen
knoflook
2 cm
verse gember
400 g
aspergebroccoli
3 el
gebakken uitjes
Aan de slag
Meng de bouillon, rijstwijn, ketjap, knoflook en gember in een kommetje tot een dressing. Laat staan.
Snijd de onderste 2 cm van de aspergebroccoli en kook de aspergebroccoli in 4 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, laat goed uitlekken en leg op een schaal. Verwijder de knoflook en gember uit de dressing en schenk de dressing over de groente. Bestrooi met de uitjes en serveer.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Aspergebroccoli met gebakken uitjes

bijgerecht
4 personen
90 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Meng de bouillon, rijstwijn, ketjap, knoflook en gember in een kommetje tot een dressing. Laat staan.
Snijd de onderste 2 cm van de aspergebroccoli en kook de aspergebroccoli in 4 min. beetgaar. Giet af in een vergiet, laat goed uitlekken en leg op een schaal. Verwijder de knoflook en gember uit de dressing en schenk de dressing over de groente. Bestrooi met de uitjes en serveer.
combinatietip:Lekker met gestoomde zalmfilet en noedels.
variatietip:Vervang de rijstwijn eens door droge sherry voor een enigszins nootachtig accent.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)50 ml rundvleesbouillon van tablet
2 el rijstwijn
1 el ketjap
1 teen knoflook
2 cm verse gember
400 g aspergebroccoli
3 el gebakken uitjes